Atelier Edwim Peters winnaar Prodesseprijs 2021

Edwim Peters wint de Prodesseprijs voor Arnhemse geschiedenis 2021: de cultuurprijs van het Arnhems historisch genootschap Prodesse Conamur.

Uit het juryrapport: “De winnaar van de Prodesseprijs van dit jaar heeft een bijzondere, en geheel eigen manier gevonden om het verleden van Arnhem te verbeelden. Soms in opdracht, maar meestal in vrij werk. In een klare lijn die schijnbaar eenvoudig overkomt, vangt de winnaar de architectuur van Arnhem in beelden. Direct herkenbare plekken zoals de Eusebiustoren, maar ook het ‘eenvoudige’ woonhuis weet hij op een manier te verbeelden die meer karakter weerspiegelt dan een foto zou kunnen doen. De gebouwen lijken hun verhaal, via de houtsnede, aan de toeschouwer te willen vertellen. Aangezien we de winnaar niet zijn eigen werk cadeau kunnen doen, bestaat de Prodessepijs dit jaar uit een werk van Bert van Ommen”,
De prijs werd uitgereikt in de Kleine Zaal van het Stadstheater tijdens de Dag van de Arnhemse Geschiedenis.